Thursday, September 19, 2013

Ποιός είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα;


"Μα θαρρώ πως θα τα μπλέξω απ'την Κική και την Κοκό,
ποια να διαλέξω;"
Στο internet έχει εδώ και μια μέρα κυκλοφορήσει ένα δημοσίευμα με τίτλο "Αυτός είναι ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα". Στο εν λόγω δημοσιεύματα αποκαλύπτονται τα στοιχεία του χρυσαβγίτικου καθάρματος που μαχαίρωσε τον 34χρονο αγωνιστή , Παύλο Φύσσα, πριν 2 μέρες.
Ο τίτλος του δημοσιεύματος αυτού όμως είναι λάθος. Ή καλύτερα, εν μέρει λάθος.
Ο φασίστας που συνήθως εικονίζεται σε αυτά τα δημοσιεύματα είναι προφανώς εκείνος ο οποίος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου του Παύλου Φύσσα. Όμως δεν είναι, ή δεν είναι μόνο, αυτός ο δολοφόνος του.

Δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα είναι όλα τα μέλη της Χρυσής Αβγής.

Δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα είναι και η αστυνομία και το δικαστικό σύστημα που την καλύπτουν και την προστατεύουν.

Δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα είναι η κυβέρνηση (και η κάθε κυβέρνηση) που υιοθετεί (και υιοθετούσε) καθημερινά την ατζέντα της, σκέφτεται σοβαρά τη συνεργασία μαζί της και της δίνει πάτημα με κάθε μέτρο που ενισχύει την φτώχεια και την ανεργία.

Δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα είναι όλοι οι "δημοσιογράφοι" και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που όταν ακούνε κάτι κακό για τη Χρυσή Αβγή υποδεικνύουν ως αντίστοιχό της την αριστερά και τους αντιεξουσιαστές κάνοντας λόγο για "άκρα" και εξισώνοντας τις απεργίες και τα σπασίματα τραπεζών με τις δολοφονίες μεταναστών και ντόπιων.

Δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα είναι και όλα εκείνα τα μίζερα "φιλήσυχα" ανθρωπάκια που θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους νεοναζί εκλογικά έχοντας πλήρη γνώση του ότι είναι μια εγκληματική συμμορία που δολοφονεί, απλώς και μόνο ελπίζοντας να "καθαρίσει ο τόπος" προκειμένου η ζωή τους να μην διαταρραχθεί άλλο.

Δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είναι και το σύστημα που ανέκαθεν προετοιμάζει το έδαφος για τον φασισμό και "χτίζει" οργανώσεις σαν τη Χρυσή Αβγή όταν βρίσκεται σε κρίση.

Όλοι αυτοί είναι δολοφόνοι. Και δεν είναι μόνο δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Είναι δολοφόνοι κάθε μετανάστη που σκοτώνεται από τους συνοριοφύλακες ή στην Ελλάδα από φασίστες. Είναι δολοφόνοι κάθε ντόπιου που σκοτώνεται εν ώρα εργασίας. Είναι δολοφόνοι κάθε αγωνιστή που πέθανε απλώς επειδή τόλμησε να τους πει "όχι" . Είναι εν δυνάμει δολοφόνοι κάθε άστεγου, κάθε άνεργου, κάθε φτωχού από όποια χώρα και αν προέρχεται. Είναι εν δυνάμει δολοφόνοι όλων μας γιατί θέλουν να μας καταντήσουν έτσι. Και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να σκοτώνουν.

No comments:

Post a Comment